JUBILEUMCONCERT

Concert op zondag  19 november 2017 in cultureel centrum  “de Brink”, Stationsplein 12 te Zelhem. Aanvang 20:00 uur. De ingang is aan de achterzijde, waar ook parkeergelegenheid is.

The String soloists, artistiek leider LISA JACOBS

Programma: Winter scenes
P. Locatelli Vioolconcert No. 2
E. Ysaye Les Neiges d’Antan
—- pauze —-
J. Haydn Vioolconcert in CA. Vivaldi Winter uit de Vier Jaargetijden

Janneke van Prooijen, concertmeester
Tessel Hersbach, viool
Emma Roijackes, viool
Wan-Ru Cheng, viool
Katya Woloshyn, altviool
Maria Sofia Espiga, altviool
Aleksandra Kaspera, cello
Antonis Pratsinakis, cello

Na een internationaal bejubeld eerste gezamenlijke album met Locatelli, komen The String Soloists dit seizoen samen met violiste Lisa Jacobs met een nieuw album gewijd aan Joseph Haydn.
The String Soloists is een dynamisch internationaal strijkersensemble. Opgericht in 2015 in Amsterdam bestaat het ensemble uit 14 strijkers, die concerteren onder leiding van concertmeester Janneke van Prooiien en artistiek leider Lisa Jacobs. De keuze zonder dirigent te spelen vergt een grote inzet van alle musici af- zonderlijk. Het ensemble bestaat dan ook uitsluitend uit musici die naast hun betrokkenheid bij The String Soloists allen actief deelnemen aan het internationale muziekleven als kamermusicus of als solist. Sinds de oprichting heeft het ensemble reeds veelvuldig geconcerteerd in de grote zalen van Nederland en in Duitsland. Bovendien worden zij regelmatig uitgenodigd voor live optredens op de nationale radio.

Hoogtepunten van komend seizoen zijn onder meer hun debuut in de serie ‘Het Zondagochtendconcert’ van het Amsterdam Concertgebouw en tournees naar Duitsland en Italië.

Het repertoire van The String Soloists omvat de periode van de barok tot de huidige tijd. Naast de bekende stukken is het ensemble altijd op zoek naar bijzondere ‘vergeten’ werken en nieuwsgierig naar nieuw werk.

Nederlands topvioliste Lisa Jacobs wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, verrassende programma’s en podium presentatie in combinatie met haar frisse uitstraling.

Op pas 17-jarige leeftijd maakte Lisa haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld, zowel in kamermuziekverband op festivals als soliste met vele orkesten en gerenommeerde dirigenten, waarbij zij steevast door zowel het publiek als de pers juichend wordt ontvangen.

Lisa won verscheidene eerste prijzen op (inter)nationale concoursen en ontving meerdere beurzen in Nederland, Italië en Frankrijk. Tevens was zij winnaar van de prestigieuze Grachtenfestivalprijs. Lisa is een graag geziene gast op de nationale en internationale televisie en radio.

Ze soleerde onder andere bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Brussels Philharmonic, Amsterdam Sinfonietta, Bremer Philharmoniker en werkte samen met gerespecteerde dirigenten als Neeme Järvi, Riccardo Chailly en Stefan Asbury.

Lisa bespeelt een Rugieri uit 1683, die haar particulier ter beschikking is gesteld. Zij is hier heel dankbaar voor.

Dit seizoen staan, naast talloze recitals, soloconcerten met Beethoven, Bruch, Mendelssohn en Locatelli vioolconcerten gepland en concert tournees door heel Europa. Daarnaast zal zij veelvuldig touren met het door haar opgerichte internationale strijkersensemble The String Soloists.

November 2013 werd Lisa’s debuut-cd uitgebracht door Challenge Records International met werken van Ysaye en Franck en buitengewoon lovend ontvangen door de internationale pers. Haar daaropvolgende album met Locatelli Vioolconcerten werd verkozen tot beste Album door de Luister, was binnen 2 weken na release al wereldwijd bestseller op Native DSD en ontving tevens louter jubelende recensies in binnen- en buitenland.

Lisa Jacobs studeerde sinds haar achtste bij Joyce Tan aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde haar opleiding bij Ilya Grubert in Amsterdam, waar zij met een tien met onderscheiding is afgestudeerd voor zowel haar bachelor als haar masterstudie, waarbij volgens de jury ‘superlatieven tekort schoten’ om haar spel te verwoorden. Zij was tevens leerling van Christoph Poppen in München waar zij het prestigieuze Konzertexam met zeer veel succes in juni 2009 afrondde. Dit werd ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Verdere muzikale invloeden kreeg ze van beroemde violisten en pedagogen zoals Nelli Shkollnikova, Thomas Brandis, Ana Chumachenco en Maxim Vengerov. Tevens was zij jarenlang vaste gast in de openbare masterclasses van Herman Krebbers op diens persoonlijke verzoek.

Lisa Jacobs is zeer vereerd dat zij sinds september 2017 verkozen is tot een van de promotional artists van Pirastro.