Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Serafino Strijktrio

18 november 2018 @ 20:00 - 22:00

Emi Ohi Resnick

Het Trio Serafino is ook van eerdere succesvolle optredens hier bekend. De leden van het gevierde trio zijn musici van het hoogste niveau. Wij verheugen ons op de unieke samenklank van dit superieure strijktrio.
Het trio is vernoemd naar de viool van Cecilia Bernardini, een Santo Serafin uit 1750.
Helaas is Cecilia Bernardini verhinderd, zij wordt vervangen door Emi Ohi Resnick.

Emi Ohi Resnick
De in New York geboren Emi Ohi Resnick gaf haar debuut in Carnegie Hall op 15-jarige leeftijd en heeft sindsdien opgetreden in Amerika, Europa en Japan. Onlangs schreef Carolin Bietzker in de Kolner Stadt-Anzeiger over haar ‘interpretatie van wereldklasse’. Recensent James Conely omschreef haar spel als ‘buitengewoon. Resnick heeft zowel als solist en kamermusicus samengewerkt met o.a. Pierre-Laurent Aimard, Alfred Brendel, Frans Brüggen, Gary Graffman, Ton Koopman, Sigfried Palm en Thomas Riebl. Er zijn vele nieuwe werken voor haar geschreven en ze speelt regelmatig in verschillende kamermuziekgezelschappen waaronder naast het Ruysdael Kwartet het Blaeu strijkkwartet, het Ensemble Modern, het Context Ensemble (met Sergiu Luca) en de moderne muziekgroep Möbius dat momenteel Ensemble-in-Residence is aan de Columbia University in New York.
Ze trad op in de ‘Young Artists Showcase’, een radioserie op WQXR, New York, en heeft radio- en televisieopnames gemaakt in Armenie, Bulgarije, Frankrijk, Japan, Nederland, Oostenrijk, Rusland, Tsjechie en de Verenigde Staten. Resnick studeerde aan het Curtis Institute of Music bij Szymon Goldberg, aan de Juilliard School bij Louise Behrend en Robert Mann, aan de Praagse Mozart Academie bij Sàndor Vègh en aan het Mozarteum van Salzburg bij Thomas Riebl en Ruggiero Ricci. Ze is concertmeester van het Radio Kamer Filharmonie. Resnick bespeelt een Francesco Ruggieri viool uit Cremona, 1692. Deze viool maakte eerder deel uit van de Costa collection en werd bespeeld door Zino Francescati.

Simone van der Giessen, altviool
Altvioliste Simone van der Giessen begon haar vioollessen bij Julia Veerling en later Jeroen de Groot en Jan Repko. In 2002 begon ze haar studie op het Royal Northern College of Music in Manchester bij Jan Repko en later altviool bij Predrag Katanic.
Het was hier in Manchester dat Simone het Navarra kwartet opzette en kamermuziek het middelpunt van haar muzikale leven werd.
Ze studeerde af in 2006 met ‘First class honours’, won de RNCM’s Cecil Aronowitz Prize voor altviool en voerde Walton’s concert voor altviool uit met het RNCM Symphony Orchestra. In 2008 kreeg Simone een studiebeurs van het prins Bernard Cultuur Fonds en zette haar studie voort aan de Guildhall School of Music and Drama bij David Takeno waar ze haar Masters behaalde.

Timora Rosler, cello
De Israëlische/Nederlandse celliste Timora Rosler won in 1996 de eerste prijs op de Stuttgart International Cello Competition. In 1997 werd haar de Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam uitgereikt
Rosler heeft haar diploma behaald aan de Universiteit van Yale, waar ze lessen volgde bij Aldo Parisot. Ze is afgestudeerd als Uitvoerend Musicus bij Dmitri Ferschtman aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.
Rosler is hoofdvakdocente aan het Conservatorium van Utrecht.
Zij heeft diverse cd-opnames op haar naam staan, meest recente: Beethoven- alle werken voor cello & piano samen met pianiste Klara Würtz, uitgebracht door Brilliant Classics.
Rosler bespeelt een Thomas Dodd cello uit 1800.

Enkele quotes uit de Nederlandse pers:
“Top musici.. Homogeniteit in samenklank en vol overtuiging..”
“Vanaf de eerste streken zette het Serafino Strijktrio hun stempel.. “
“Stuwend, expressief werkten zij zich vakkundig door de partituur..”
“Liefde voor de muziek, vanuit je ziel spelen, geen kapsones, warmte, spelen met kleur, bescheiden, beheerst, eerlijk, niet imponeren, maar behagen….Heerlijk!

Programma

Jean René Désiré Francaix strijktrio ( 1933)
1.allegretto vivo
2.scherzo vivo
3.andante
4.rondo vivo

Ludwig van Beethoven strijktrio in c kl.t. opus 9 no 3 (1797-1798)
1.allegro con spirito
2.adagio con espressione
3.scherzo – allegro molto vivace
4.presto

pauze

Wolfgang Amadeus Mozart Divertimento in es KV 563 (1788)
1.allegro
2.adagio
3.menuetto
4.andante
5.menuetto
6.allegro

Youtube

Het volgende concert is op zondag 20 januari 2019.
Eleonore Pameijer, fluit en Ralph Rousseau Meulenbroeks, viola da gamba

Gegevens

Datum:
18 november 2018
Tijd:
20:00 - 22:00

Organisator

St. Kamermuziek Zelhem
Telefoon:
0314-622404
E-mail:
carlaelschot@chello.nl
Site:
www.kamermuziekzelhem.nl

Locatie

De Brink
Stationsplein 8-12
Zelhem, 7021 CN Nederland
+ Google Maps