Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Trio AmBer

22 oktober 2017 @ 20:00 - 22:30


Saskia Viersen
studeerde in Amsterdam o.a. bij Herman Krebbers en vervolgde haar studie na het winnen van de 1e prijs op het Oskar Back Concours 1991, bij Thomas Zehetmair en Thomas Brandis in Berlijn. Als soliste trad zij onder meer op met het Concertgebouw Kamerorkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Brabants Orkest, het Philharmonisch Orkest van Buenos Aires en de Berliner Symphoniker. Vanaf 1999 was zij primarius van het Athena Quartett. Het in Berlijn opgerichte strijkkwartet studeerde bij het Alban Berg Quartett in Keulen en won meerdere internationale prijzen (o.a. Concours de Genève), maakte CD en radio-opnames en gaf vele concerten. In 2011 verscheen bij NEOS/WDR een CD met alle strijkkwartetten van György Kurtág waarvoor het Athena Quartett de Diapason d’Or ontving. Na bijna 20 jaar Berlijn, verhuisde Saskia terug naar Amsterdam, waar zij naast haar baan als plaatsvervangend 1e concertmeester bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, ook veel kamermuziekconcerten geeft met o.a. Ensemble Lumaka.

Yke Viersen werd geboren in Bandjermasin (Borneo). Tot zijn aanstelling, op 19-jarige leeftijd, als cellist in het Residentie Orkest, had hij les van Piet Veenstra in Den Haag. Daarna zette hij zijn studie voort bij Jean Decroos aanhet Koninklijk Conservatorium, waar hij het diploma solospel behaalde. Van 1971 tot en met 2015 was hij lid van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Op kamermuziekgebied maakte hij deel uit van het Pythagoras Trio (Strijktrio) en van het Margiono Quintet. Sinds de oprichting in 2004 is hij lid van het Uriël Ensemble en hij verleent regelmatig medewerking aan de concerten van het Wolf-Ferrari Ensemble in Berlijn.

Niek van Oosterum studeerde, na zijn opleiding bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium, bij Prof. Elena Lapitskaja aan de Universität der Künste Berlin. Na zijn eindexamen aldaar in 2004 voltooide hij zijn studie bij Prof. Boris Bloch aan de Folkwang-Hochschule in Essen, waar hij in 2006 zijn “Konzertexamen” met onder- scheiding behaalde. Na eerste prijzen bij verschillende Nederlandse concoursen be- zorgde hem het winnen van de eerste prijs op het Eurovisie-concours “Young Musician of the Year” in Wenen (1990) vele concerten in binnen en buitenland. In 1992 maakte hij met de Berliner Symphoniker een CD-opname van het eerste pianoconcert van Tschaikowsky. Ook in de kamermuziek is Niek veelzijdig actief. Zo concerteert hij met zijn echtgenote, de pianiste Yoo Seon Lee, als “Duet con moto” en is hij lid van het Wolf-Ferrari Ensemble in Berlijn.

YouTube 

Gegevens

Datum:
22 oktober 2017
Tijd:
20:00 - 22:30

Locatie

De Brink
Stationsplein 8-12
Zelhem, 7021 CN Nederland
+ Google Maps