Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kurios Klarinetkwartet

11 maart @ 20:00 - 22:00

Het Kurios Klarinetkwartet, opgericht in 2002, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een veelzijdig ensemble. Tijdens concerten worden naast originele hedendaagse werken voor klarinetkwartet, ook bewerkingen van strijkkwartetten en andere – veelal door het kwartet zelf – vervaardigde arrangementen gespeeld. Ook klezmermuziek heeft een plaats binnen de programmering.

De afgelopen jaren heeft het kwartet concerten gegeven door het hele land op zeer veel verschillende en bijzondere locaties, zoals onder andere de Hermitage in Amsterdam. Ook volgden internationale tournees. Naast televisieoptredens was het Kurios Klarinetkwartet diverse keren live te horen op radio 4 in het programma ‘opium op 4’, ‘NTR Podium’ en het ‘Zondagochtendconcert’ vanuit de Spiegelzaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. In 2017 speelde het kwartet een concert in museum MORE in Gorssel, rond de tentoonstelling van het werk van schilder en klarinettist Johan van Hell.

In 2006 werd de eerste cd opgenomen. De tweede cd volgde in 2010, die de titel ‘Heerlijk’ kreeg. Hierop speelt het kwartet onder andere het 18e strijkkwartet van Wolfgang Amadeus Mozart, werken van Claude Debussy en origineel repertoire van de Hongaarse componist Ferenc Farkas. In oktober 2015 presenteerde het kwartet zijn 3e cd, met de titel ‘Triple Dutch’ in de Edesche Concertzaal met werken van de Nederlandse componisten Jurriaan Andriessen, Henk Tromp en Frank Den Herder. Het kwartet van Den Herder is in opdracht van het Kurios Klarinetkwartet geschreven en het werk van Tromp is opgedragen aan het Kurios Klarinetkwartet.

Andriessen en Tromp zijn nooit eerder op cd verschenen.
Programma: il clarinetto versatile

Boukje Musch, 1e klarinet + Es-klarinet
Peter Koetsveld, 2e klarinet
Corien Hoepman, 3e klarinet + bassetklarinet
Mark Snitselaar, basklarinet

YouTube

Gegevens

Datum:
11 maart
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

De Brink
Stationsplein 8-12
Zelhem, 7021 CN Nederland
+ Google Maps