Concert mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental eerder gepland op 20 december 2020, 18 april 2021, 30 mei 2021 verplaatst naar 3 oktober 2021

Pagina bekijken

Na een jaar snakt iedereen naar het moment, waarop veel wat het leven zo mooi maakt,  weer mogelijk is.

Helaas houdt het coronavirus ons nog steeds in z’n greep en is het ook deze keer weer niet mogelijk om het concert van Ekaterina Levental op 30 mei 2021 door te laten gaan.

Gelukkig hebben we in overleg met haar het concert kunnen verplaatsen naar 3 oktober 2021.

Door ons aan de regels te houden en nog even vol te houden, hopen we binnenkort weer op volle concertzalen.

Ekatarina Levental

 EKATERINA LEVENTAL

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het cum laude haar master diploma. Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer.  Zij werkt mee aan de producties van verschillende operahuizen en muziektheatergezelschappen en maakt eigen theaterproducties waarin zij haar talenten en mogelijkheden combineert. Zo werkte ze als soliste met opera- en muziektheatergezelschappen als De Nationale Opera, LOD Gent België, Opera Trionfo, Jan Fabre/Troubleyn België, Hollands Diep Dordrecht, Opera Spanga, Veenfabriek Leiden, Jeugdtheater Sonnevanck, Opera Nijetrijne, Holland Opera, Toneelhuis Antwerpen, Silbersee, LeineRoebana, Diamantfabriek en anderen.
Samen met harpiste Eva Tebbe vormt ze het succesvolle duo, Duo Bilitis, waarmee ze diverse internationale prijzen won. Het duo treedt veelvuldig op in Nederland en het buitenland en heeft drie CD’s uitgebracht op het label Brilliant Classics/Foreign Media.

De nieuwe CD “Rêveries de Bilitis”, gebaseerd op het werk van Claude Debussy is in 2018 met veel succes ontvangen door het publiek en de pers.
In 2015 maakte Ekaterina haar debuut bij de Nationale Opera in de rol van Melibea in Reimsreisje (Il Viaggio a Reims) van Gioacchino Rossini.
Haar recente werkzaamheden waren onder andere hoofdrol in de Opera Turan Dokht bij het Holland Festival (World Opera LAB), opera King Lear (in de rol van Goneril) met Holland Opera, een toer met de solovoorstellingen “De Weg”, “De Grens”  en “Schoppenvrouw” in België en Nederland en de rol van “Die Frau” in de opera Menuet (LOD Gent).

Samen met Chris Koolmees ontwikkelt Ekaterina onder de naam LEKS Compagnie diverse muziektheaterprojecten zoals Pierrot Lunaire 2.0, La Voix Humaine FaceTime en het autobiografische drieluik De Weg – De Grens – Schoppenvrouw.

De Weg

 Indrukwekkend migratieverhaal van gevierde mezzosopraan en harpiste.

“De Weg” staat voor een goed verhaal, een prachtige enscenering, een vurige vertolking, heerlijke muziek; dit alles ten bate van de sleutelzin van het verhaal en dat voor elke vluchteling geldt: “Ik denk dat ik mijn schaamte verloren heb”.

Ekaterina Levental regeert zaal en publiek.
Een pareltje! Zo mogen we deze bijzondere productie gerust noemen.
De Weg vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met prachtige muziek.
In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg, door verschillende landen, begon in Tasjkent toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme. Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven.
En hoe ze daarna haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop.

De Weg is een bijzonder en toch ook zeer herkenbaar verhaal en nog steeds actueel.

https://www.youtube.com/watch?v=RBpe3-Jp8L4&app=desktop

De concerten van Stichting Kamermuziek Zelhem worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten.