Eerstvolgend concert op 10 maart: Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK)

Sergio Hamerslag                                          Tom Wolfs

Bart de Kater                                                 Jesse Faber

NAKK laat zich van zijn meest romantische kant zien in werken van Frédéric Chopin en Charles-Valentin Alkan.
De vier heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kortweg het NAKK maakt. Het kwartet is al twaalf jaar een graag gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia.
Het NAKK is altijd op zoek naar muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen. Met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek en spontaniteit op het podium weet het ensemble al snel de harten van het publiek te veroveren!

Foto Fred Koster

Frédéric Chopin vergaarde roem als de romanticus met de gouden vingers. Minder bekend is Charles-Valentin Alkan, zijn collega wiens pianowerken behoren tot de moeilijkste ooit geschreven. Beiden waren virtuoze pianisten, vrienden en buren in het Parijs van de 19e eeuw. Zij vormen het decor voor een nieuw concertprogramma van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. Verwacht een romantisch en virtuoos concert waarbij alle klarinetten uit de kast worden gehaald voor de lyrische klanken van Chopin en de duivels indrukwekkende capriolen van Alkan. Het NAKK vroeg Nederlands pianogrootheid Thomas Beijer om de stukken van Alkan te arrangeren.

Het verhaal gaat dat Chopin zo onder de indruk van Alkans technische virtuositeit was dat hij opmerkte dat Alkan “drie handen had in plaats van twee”. Gelukkig heeft het NAKK er samen acht!

Frédéric Chopin Grande Valse Brillante (Op. 34 Nr. 2), arr. W. van Merwijk
Frédéric Chopin Notturno (Op. 9 Nr. 2), arr. W. van Merwijk
Frédéric Chopin Valse (Opus 64 Nr. 1), arr. W. van Merwijk
Frédéric Chopin Valse (Opus 64 Nr. 2), arr. W. van Merwijk
Charles-Valentin Alkan Carnaval (Op. 74 Nr. 2), arr. T. Beijer
Charles-Valentin Alkan Chanson de la folle au bord de la mer (Op.31 Nr. 8),
Arr. T. Beijer
Charles-Valentin Alkan Gigue (Op. 24 Nr. 1), arr. T. Beijer
Charles-Valentin Alkan Le Festin d’Ésope (Op. 39 Nr. 12), arr. T Beijer
Charles-Valentin Alkan Uit Esquisses op.63:
Nr. 31: Début de quatuor, Nr. 16: Fantaisie, Nr. 3: Le legatissimo, Nr. 2: Le staccatissimo, Uit Esquisses op.63: Nr. 4: Les cloches, Nr. 37: Scherzettino, Nr. 36: Toccatina. Arr. T. Beijer
Richard Galliano Fourire, arr. B. Faber
Yvette Horner Reine de musette, arr. B. Faber

De concerten van Stichting Kamermuziek Zelhem worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten.