Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Camerata RCO

31 oktober 2021 @ 20:00 - 22:00

€20

CAMERATA RCO

 

Met het programma:

Mozart                    klarinetkwintet  in a majeur

                                 -allegro

                                 -larghetto

                                 -menuetto

                                 -allegretto

 

Brahms                   klarinetkwintet in B mineur

                                 -allegro

                                 -adagio

                                 -andantino

                                 -con moto

Hein Wiedijk,  klarinet                                    
Marc Daniel van Biemen,  viool
Annebeth Webb,  viool                                  
Santa Vizine,  altviool
Maartje Maria den Herder,  cello

Camerata RCO is een uniek ensemble, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Het plezier dat zij beleven aan het samenspelen in het orkest zetten zij voort door het samenspelen in kleine bezetting.
Het repertoire is anders dan het orkestrepertoire; kamermuziek is persoonlijker en intiemer. Het is verfrissend om collega’s beter te leren kennen door de gezamenlijke inzet voor Camerata RCO. Zij bepalen zelf het repertoire, de bezetting van het ensemble en waar zij optreden. Met Camerata RCO willen ze in direct contact staan met het publiek. Dat inspireert hen en geeft  veel energie.

Camerata RCO geeft veel concerten in binnen- en buitenland. Daarbij heeft Camerata RCO een eigen serie in de Oude Kerk in Spaarndam, het Energiehuis, Kunstmin, in Dordrecht, MCO in Hilversum en VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam. Recent hebben zij opgetreden in o.a. Tokyo, New York, Seoul, Minsk, Madrid, Los Angeles en Rome. Met als hoogtepunten een optreden in de Grote Zaal van het Concertgebouw tijdens de Robeco Summernights samen met Alexei Ogrintchouk en een tournee langs Franse zomerfestivals met een bewerking van Mahler’s vierde symfonie olv Lucas Macìas Navarro.

Klarinettist Hein Wiedijk studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. In september 1996 trad hij toe tot het Concertgebouworkest.Hij speelde met onder anderen pianist Frank van de Laar en cellist Pieter Wispelwey.

Marc Daniel van Biemen begon zijn vioolstudie op zesjarige leeftijd bij zijn vader Wybo van Biemen en werd drie jaar later toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Koosje van Haeringen. Hij vervolgde zijn studie bij Jaap van Zweden en later ook Herman Krebbers. Hij is aanvoerder van Camerata Concertgebouworkest en primarius van het Alma Quartet.

Annebeth Webb volgde haar eerste vioollessen bij Coosje Wijzenbeek en studeerde vervolgens bij Sylvia Rosenberg aan de Manhattan School of Music en bij Mauricio Fuks aan de Indiana University School of Music, Bloomington. Zij sloot haar studie af bij Herman Krebbers aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds september 2001 is Annebeth Webb tweede violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze is tevens mede-oprichter van Camerata RCO.

Santa Vizine komt uit Riga, de Letse altvioliste was winnares van de Letse Staatsprijs in 2005 won de speciale juryprijs tijdens het Hedendaagse Kamermuziekfestival Krzysztof Penderecki in 2008. In december 2017 sloot zij zich aan bij het Concertgebouworkest.

Maartje-Maria den Herder (Zutphen, 1981) is een Nederlands cellist. Zij studeerde in 2004 af aan het Utrechts Conservatorium, waar ze leerlinge was van Lenian Benjamins, Elias Arizcuren en haar oudere broer Jeroen den Herder. Daarna studeerde ze verder bij Dmitri Ferschtman aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2007 cum laude afstudeerde

https://www.camerata-rco.com/

 

Gegevens

Datum:
31 oktober 2021
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€20
Site:
www.kamermuziekzelhem.nl

Organisator

St. Kamermuziek Zelhem
Telefoon
0314-622404
E-mail
carlaelschot@chello.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Cultureel Centrum “De Brink”
Stationsplein 8-12
Zelhem, 7021 CN Nederland
+ Google Maps