Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eleonora Pameijer/Ralph Rousseau Meulenbroeks

20 januari 2019 @ 20:00 - 22:00

Het nieuwe jaar wordt muzikaal voor ons geopend door Eleonore Pameijer ,die met haar dwarsfluit een partner heeft gevonden in de persoon van Ralph Rousseau Meulenbroeks.

Eleonore Pameijer
Zij studeerde aan het Conservatorium te Amsterdam, waar ze cum laude het solistendiploma behaalde. Vervolgens studeerde ze in de Verenigde Staten en in Italië. In 1984 won zij een eerste prijs in het Frank Martin Concours en maakte zij haar debuut in het Amsterdamse Concertgebouw. In 1985 verscheen haar eerste cd (sonates van Bach en zonen), die zich in een bijzondere populariteit mocht verheugen. Van 1985 tot 2000 was zij eerste fluitiste van het Asko, en later van het Schönberg Ensemble. Als soliste trad ze op met vele symfonieorkesten en ensembles over de hele wereld. Eleonore trad op in vele radio- en televisieprogramma’s en heeft een groot aantal cd’s op haar naam staan. In 1996 richtte ze samen met pianist Frans van Ruth de Leo Smit Stichting op, waarvan zij artistiek coördinator is.

Ralph Rousseau Meulenbroeks
Hij speelde op 8-jarige leeftijd piano en (bas-)gitaar en combineerde later zijn conservatoriumstudie contrabas met een universitaire studie en een promotie in de natuurkunde. Beide studies sloot hij “cum laude” af. Als bassist speelde hij o.a. in het Koninklijk Concertgebouworkest, maar hij hield zich ook intensief bezig met pop- jazz- en rockmuziek. In 1996 schakelde hij over op de viola da gamba. Hij studeerde bij Jaap ter Linden en groeide razendsnel uit tot de meest prominente Nederlandse ambassadeur van het zevensnarige instrument.
Zijn grote specialiteit is het prachtige oeuvre voor viola da gamba alleen. Hij speelde de solo bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, Het Gelders Orkest, de Residentie Bach Ensembles, het Noord-Nederlands Orkest, het Philharmonia Orchestra en het Krakau Philharmonisch Orkest. Verschillende componisten droegen nieuw werk aan hem op en zijn soloconcerten brachten hem naar kamermuziekfestivals door heel Europa, de VS, Thailand en China.
Eleonore en Ralph ontmoetten elkaar bij een concert in 2012 en een samenwerking bleek onontkoombaar. Bekend van haar interpretaties van moderne klassieke muziek vanuit het Asko-Schönberg-ensemble, vinden Eleonore en Ralph elkaar tussen de Renaissance, Barok en de fonkelnieuwe muziek, vaak speciaal voor het duo gecomponeerd.

https://www.youtube.com/watch?v=3ZhJKj-8Coc

Programma

Jacques- Martin Hotteterre (1674- 1763) Deuxième Suite pour flûte avec la basse
Prelude
Allemande
Sarabande
Gigue

Frank van Gompel (1965) “Dangerous Pigments” voor fluit en gamba
Emerald Green
Lead White
Uranium Yellow (gecomponeerd voor Eleonare en Ralph)

J.S. Bach (1685- 1750) Sonate in e-klein BWV 1034 für Flöte und Bass
Adagio ma non tanto
Allegro
Andante
Allegro
Pauze

Willem de Fesch (1690- 1760) Sonate nr.6 in b-klein
Largo
Allegro
Sarabande
Gratioso
Gigue

Daan Manneke (1939) Tombeau (2010) voor gamba solo
speciaal gecomponeerd voor Ralph Rousseau Meulenbroeks

Misha Mengelberg (1935- 2017) Fragmenten uit Weter Klok’s Waardengang voor fluit
voor Eleonare Pameijer

Antonio Vivaldi (1678- 1714) Sonate in e-klein uit “Il Pastor Fido” per flauto e basso continuo
Vivace
Fuga de capella
Largo
Allegro ma non presto

Het volgende concert is op 24 februari 2019: Hannes Minnaar

Gegevens

Datum:
20 januari 2019
Tijd:
20:00 - 22:00

Organisator

St. Kamermuziek Zelhem
Telefoon
0314-622404
E-mail
carlaelschot@chello.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Cultureel Centrum “De Brink”
Stationsplein 8-12
Zelhem, 7021 CN Nederland
+ Google Maps