Het concert van het Ebonit Saxofoon Kwartet verplaatst naar 9 mei 2021

Gelukkig is het mogelijk om dit concert in overleg met het Ebonit Saxofoon Kwartet en de Brink te verplaatsen naar 9 mei 2021.

U ontvangt daar te zijner tijd informatie over, u dient zich dan opnieuw op te geven.

Blijf gezond!

Alberto Tarraga Alcaniz sopraansaxofoon
Dineke Nauta altsaxofoon
Mateusz Pusiewicz tenorsaxofoon
Paulina Marta Kulesza baritonsaxofoon

Het Ebonit Saxofoon Kwartet brengt een aan coronatijden aangepast programma. In plaats van het oorspronkelijke Russische programma hoort u nu zowel Mozart als Rimski- Korsakov en andere specifiek voor saxofoonkwartet gecomponeerde of gearrangeerde werken.

Het bruisend, inspirerende en geïnspireerde EBONIT SAXOFOONKWARTET  is opgericht in 2011. Zij komen uit Polen, Spanje en Nederland en hebben hun masterprogramma gestudeerd  bij Arno Bornkamp aan het conservatorium Amsterdam. Vervolgens hebben zij veel Masterclasses gevolgd bij internationale grootheden zoals o.m. het Kronos Quartet, het Artemis en het Belcea Quartet.

In de loop van de jaren kreeg het kwartet veel internationale prijzen, zoals bijvoorbeeld tijdens het gerenommeerde Verbier Festival 2017 en het laureaat “Dutch Classical Talent”  in 2017.

Zij hebben inmiddels 2 cd’s uitgebracht, die heel lovende kritieken kregen, één genaamd “The last words of Christ “met composities van Haydn, Webern, Sibelius en Sostakovitch die genomineerd werd voor een Edison Klassiek in 2016 en de laatste  “Ärabesque” met werken van Debussy, Janacek en Saint Saens, een CD die ook zeer lovend door de muziekpers ontvangen is met woorden als “pure magie”.

De concerten van Stichting Kamermuziek Zelhem worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het
FONDS
PODIUM
KUNSTEN

PERFORMING
ARTS FUND NL

Het volgende concert is op 21 februari: het Ruysdael Kwartet