Het eerstvolgende concert vindt plaats op 26 maart 2023

Merel Vercammen, viool en Anneleen Schuitemaker, harp

MEREL VERCAMMEN

Merel Vercammen (1988) is eerste prijswinnares van het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland, bovendien werd haar op dit concours de prijs voor de beste uitvoering van een Nederlands werk uitgereikt. Ook was Merel prijswinnaar bij de London Grand Prize Virtuoso Competition en behaalde zij in 2014 haar Master of Performance diploma aan het Royal College of Music in Londen met hoogste onderscheiding (cum laude). Tegelijkertijd werd ze master in Music, Mind and Brain en master in culturele economie.

Merel soleerde met diverse orkesten in het grote klassieke en romantische repertoire en vorig jaar schreef componiste Mathilde Wantenaar een nieuw vioolconcert voor haar. Merel volgde masterclasses bij o.a. Emmy Verhey, Phillipe Graffin, Valery Oistrach, Liviu Prunaru, Yayoi Toda, Josef Rissin, Lewis Kaplan, Daniel Hope, Ilya Grubert en Zakhar Bron. In 2013 maakte zij haar debuut in de prestigieuze Londense concertzaal Wigmore Hall.

Merel bespeelt een viool uit 1820 van de Italiaanse bouwer Andrea Postacchini, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Anneleen Schuitemaker

Anneleen Schuitemaker (1992) is een Nederlandse harpiste die sinds kort verbonden is aan de prestigieuze academie van de Staatskapelle in Berlijn. Anneleen studeert daarnaast ook  in de Masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij de befaamde pedagoge Erika Waardenburg.  Anneleen heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs en de publieksprijs op het Rosa Spier Harp Concours (2011) en de eerste prijs op het 5e Internationale Harp Concours in Duitsland (2014). Ook heeft zij mogen soleren met diverse orkesten in harpconcerten van o.a. Boïeldieu, Bosveld, Ditters von Dittersdorf, Händel en Mozart. 

Met ingang van seizoen 2020-2021 is Anneleen als tweede en plaatsvervangend soloharpiste verbonden aan het Concertgebouworkest in Amsterdam.

Zij bespeelt een Lyon & Healy style 23 Concertharp (Bronze), in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Programma:

ENGEL

– Saint-Saëns                    Fantaisie (met coupure)

– Poldowski                       ‘Nocturne des cantilènes’ en ‘L’heure exquise’

– Fauré                             Clair de Lune

– Pärt                                Fratres

– Tedeschi                         Elegia

Pauze

BENGEL

– Henson-Conant               Baroque-Flamenco voor harp solo

– De Falla                      selectie uit Siete canciones populares Espagnolas

– Granados                      Spaanse dans. no. 5

– Bartok                          Roemeense Dansen

De concerten van de Stichting Kamermuziek Zelhem worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten.